Irodai szék

Az irodai szék kiválasztása

 

Az irodai szék a kényelmes munka elengedhetetlen tartozéka. Pontosan, ezért mivel az ember életének jelentősebb részét a munka tölti ki, fontos nagy hangsúlyt fektetni az irodai szék kiválasztására. A megfelelő irodai szék az egészségünket és a közérzetünket is nagyban befolyásolja. Egy kényelmetlen irodai szék, nagyban megkeserítheti az mindennapjainkat és lerombolja a produktivitásunkat. Míg egy kiváló szék, ami kifejezetten plusz energiákat szabadít fel bennünk, az növeli a kreativitásunk, a hatékonyságunk.

Az irodai szék kiválasztása általában a teljes irodai berendezés részeként történik. Így elsősorban esztétikai szempontok érvényesülnek a legtöbb esetben. Ez azonban nem helyes, mivel a dizájnos belsőkörnyezet csak az első párnapban van igazán jótékony hatással a munkavégzésre. Később, amikor megszokjuk a munkakörnyezetet már a közvetlenül a testünket érintő hatások fognak dominálni. S a kezdetben nagyon trendi és szimpatikus szék az ellenségünk lesz.

Ne legyen az irodai szék az ellenséged!

 

Az irodai szék, ha a nap végére úgy állunk fel belőle, hogy minden tagunk fáj és minden energiánkat felemésztette, akkor bizony ő lesz a legnagyobb ellenségünk. Lassan és nagyon alattomosan aláássa az egészségünket. Az irodai munka által elénk állított kihívásoknak egyre kevésbé tudunk megfelelni. Egyre terhesebb és nem örömteli lesz a munkavégzés. S ez bizony a munkához való hozzáállásunkra is rányomja a bélyegét.

Minden munkában, így az irodaiban is elkerülhetetlen a stresszhelyzet, egy-egy cég hatékonyságát nagy mértékben befolyásolja, a dolgozói kreativitása, munkabíró képessége. S vajon ki gondolna arra, hogy egy egyszerű székcserével megoldható lenne a produktívabb hozzáállás az irodákban?

A jó irodai munka alapja, az egészséges ülés

 

Az ügyfeleink számára kialakított ügyfélvárónál, vagy a tárgyalószéknél főként, a jó benyomás érdekében inkább részesíthetjük előnyben a formavilágot. Az ilyen típusú irodai széknél, amit csak rövid ideig használnak számíthat, hogy minél inkább illeszkedjen az iroda stílusába, harmonizáljon a berendezéssel. Azoknál az irodai székeknél, amelyek viszont kifejezetten munkaszékek, a kiválasztás alapja, az egészséges ülés kell legyen.

A munkaadónak sem lehet mindegy ma már, ilyen rendkívül erős versenyhelyzetben, hogy a munkáját ülve végző dolgozó, hogyan érzi magát munkája ellátása közben. A kényelmetlenül ülő alkalmazott, akinek idővel, hát és gerincfájdalmai lesznek a sok üléstől sokkal kevésbé tud a munkájára koncentrálni. Egy kifejezetten aktív szék, ami segíti, a kényelmes ülést és a test energiáit sokkal jobban hasznosítja a megoldás erre a problémára.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..