Papp László a feltaláló

Papp László vagyok. 15 évvel ezelőtt gerincfájdalmaim arra inspiráltak, hogy körülnézzek a piacon, létezik-e gerinckényeztető szék, illetve valami olyan eszköz, amivel a fájdalmakon enyhíthetnék.

A legnagyobb bánatomra rájöttem, hogy nem létezik semmi olyan megnyugtató megoldás, ami az egészéges életmód elkötelezett híveként, valóban használható lenne. Ebbéli bánatom, hamarosan a probléma megoldásának keresésébe csapott át.

Egyre lelkesebben elkezdtem törni azon a fejem, vajon milyen eszközzel tudnám a gerincfájdalmaim enyhíteni. Sok vázlatot, majd rajzot készítettem az általam megálmodott eszközről. Itt-ott eléggé futurisztikus rajzok is születtek.

Miközben terveztem és rajzoltam rájöttem több fontos alaptételre az üléssel kapcsolatban. Az ülés tanulmányozása vezetett el végül a megoldáshoz. Az eszköznek, ami segít leküzdeni a gerincfájdalmat, hintaszéknek kell lennie. A hintaszék az a szék típus, amiből a legtöbbet lehet kihozni a gerinc szempontjából.

Szék a XXI. század sokat ülő emberének

Tudtam egy új, a kor kihívásaival szembenéző széknél az ülőlap el kell, hogy mozduljon a háttámlához képest legalább 90-100 fokot. Egy dupla hintát képzeltem el. A dupla hinta ötlete máris játékba hozta az ülés alapelveivel kapcsolatos kutatás eredményeit. Amint a sok apró részlet organikus egésszé ált össze, tudtam, hogy ez a találmány nagyon sok segítségére lesz korunk emberének, aki élete nagy részében ülésre van kényszerítve. A többit már a blogunkban található videókon is láthatja a kedves érdeklődő.